Visuele Identiteit Green Vibrations Festival

Green Vibrations Festival 2019

Green Vibrations is een grote, uit de hand gelopen BBQ die jaarlijks meer dan 2500 bezoekers trekt. Het biedt op verschillende podia ruimte aan lokale kunstenaars en muzikanten en draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Dit unieke festival verdient een uniek gezicht. Dus vragen ze Beeldgeneratie. In de afgelopen 14 jaar is Green Vibrations Festival voor ons dé manier geworden om te experimenteren met nieuwe technieken en materialen. Het festival geeft ons volledig carte blanche. Just the way we like it!

Het Proces

Omdat er binnen het festival dit jaar de nodige dingen veranderen, is het thema deze keer ‘verandering’ of ‘omwenteling’. Dus waarom geen bewegend artwork maken? Dat zou awesome zijn voor video! We zagen het al voor ons. Alle elementen die je op het festival tegenkomt samengevoegd in een bewegend sculptuur. Yes! Het moest alleen nog wel gerealiseerd worden. Timothy Mercenary schakelde hulp in van ingenieur Harry Berends om de technische haalbaarheid te toetsen. Harry werkte onze ideeën uit en maakte een slicke animatie die als bewijs diende; dit zou gaan lukken! Wat volgde was een grondig materialen- en kleurenonderzoek, lasercutting van 400 objecten, maken van pompoms, schilderen, bekleden en assembleren. Creative Producer Vanity Roxane zorgde ervoor dat alles in no time geregeld was.

Dankzij haar netwerk kwamen we in contact met Tom Knol die graag on board wilde om de video te schieten en te monteren. Hij tilde het artwork verder omhoog met de belichting, opnames en montage. De muziek van HGHR LVLS, die al sinds dag één bij het festival betrokken is, is de kers op de taart.

GVB BTS

omschrijving

Crew GVB BTS

Het Resultaat

Deze madness resulteerde in een intrigerend raderwerk dat werd aangedreven door een old school Meccano elektromotor die het volhield tot twee uur na de opnames. Het geeft het festival een unieke en excentrieke identiteit waarmee het zich sterk onderscheidt van elk ander evenement in Twente en omstreken. Het artwork wordt toegepast in alle promotionele middelen voor het festival. We werken momenteel aan flyers, social media, website design, drinkbekers, wristbands, T-shirts, hand-outs, banners en meer.

Materiaal

triplex, papier, vilt, strooigras, zand, acrylaat, polystyreen, wol.

Credits

Creative/ Art Direction Beeldgeneratie

DOP/Editor Tom Knol

Production Vanity Roxane

Engineer Harry Berends

Technical Director Timothy Mercenary

Music HGHR LVLS

Interns Lois Barendse, Jamiro Leerling, Lani Eggert